divendres, 31 d’octubre del 2014

Panellets per la castanyada

Tot i que aquest any farem la castanyada a 20ºC  de temperatura, també menjarem panellets.




PANELLETS
INGREDIENTS

*      500 gr. d’ametlla molta
*      500 gr. de sucre
*      1 rovell d’ou
*      100 gr. de patata

*      150 gr. de pinyons
*      150 gr. d’ametlla a troços
*      2 llimones ratllats
*      10 cireres confitades i grosella
*      Xocolata en pols

o   200 gr. de coco ratllat
o   2 ous sencers
o   200 gr. de sucre

Elaboració
Bullir la patata amb pell 


Pelar-la quan encara estigui calenta.
S’aixafa i es barreja amb el sucre.


S’afegeix el rovell d’ou i l’ametlla molta, formant una massa uniforme.


Es deixa reposar la massa unes hores a la nevera.

Panellets de llimona.
En una part de la massa s’afegeix la llimona ratllada i es donen forma de croquetes.

  
Panellets de xocolata.
En una part de la massa s’afegeix la xocolata en pols i es donen forma cuadrada.


Panellets de grosella.
En una part de la massa s’afegeixen les cireres triturades amb una mica de grosella i es donen forma rodona amb un tros de cirera a sobre.


Panellets de pinyons i d’ametlles.
Es fan boles i s’arrebossen amb ou, de pinyons o ametlla trossejada.


Per acabar es pinten tots els panellets amb rovell d’ou
i es posen al forn ben calent uns 8 o 10 minuts.



Panellets de coco
Posar la mateixa quantitat de coco ratllat que de sucre i per cada 100 gr. 1 ou.


Treballar la massa i donar forma de cono als panellets,


 Per fi pintar-los amb rovell d’ou i posar-los al forn entre 8 i 10  minuts.


El resultat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada